Subdistricten

De overkoepelende Thaise kerk streeft ernaar om in elk subdistrict in Thailand een kerk te planten. Dat betekent voor ons in het district Manchakhirie 8 kerken. Wij wonen in de ‘hoofdstad’ van het district, maar willen dus graag aan de slag op verschillende plekken.

Inmiddels hebben we in bijna alle subdistricten rondgereden en zo een kleine indruk gekregen van de omgeving. Heel veel goed onderhouden tempelcomplexen, veel rijstvelden, veel groen, een waterval en overal kleine dorpjes. En ja, toen hebben we gebeden, de kaart erbij gepakt en bedacht dat we in het subdistrict Noong Pen op zoek zouden gaan naar geïnteresseerden. Hopelijk kunnen we binnenkort ouders van de basisschoolkinderen in de subdistricten opzoeken, dat lijkt een mooiere ingang.

 District Manchakhirie

Maar goed, nog geen ingang….De eerste keer zijn we er met z’n allen geweest en Sijmen de afgelopen twee weken alleen. Steeds meer en meer komen we erachter dat er verschillende groepen het evangelie hebben gebracht, bijbelstudie hebben gedaan, gezongen en gebeden…..en waarschijnlijk is er nog één christen in het dorp, die wij nog niet ontmoet hebben. Tjonge, wat veel werk is er al verzet, maar helaas nog geen vaste groep christenen. Moeten wij ook het stof van onze voeten afschudden of is de tijd nu rijp?

Sijmen heeft een paar gesprekken gehad, hij werd vriendelijk ontvangen en kon vertellen over God en het verlossingswerk van de Here Jezus, maar bodem voor meer? Afgelopen week hebben we gebeden of dit een goede plek is om verder mee te gaan en ook in onze thuisgemeente is met Pinksteren gebeden voor ons werk en sleutelfiguren in de verschillende dorpen. Vandaag zijn we weer in Noong Pen geweest en ontmoetten we een man die interesse toonde en graag over religies praat, nog niet veel van het christendom begrijpt, maar veel vragen stelde. Deze man woont in een buurdorpje, waar we hem binnenkort hopen op te zoeken. 

Vlak voordat we naar huis wilden keren, ontmoette we een man die Sijmen al eerder ontmoet had. De volgende keer als we komen, wil hij wel andere mannen bij elkaar roepen en kan Sijmen verder vertellen. En deze mannen houden ook erg van Molam, Isaanliederen. Waarvan we de christelijke versies juist afgelopen weer hebben geoefend. Hopelijk wordt het binnenkort feest in het dorp. Prijs God!      

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.