Huisje, boompje, …

Hoog tijd weer voor een actuele stand van zaken! Hier komt ‘ie…

Beestjes
Allemaal gezond (Sijmen heeft z’n eerste volleybalwedstrijd er alweer opzitten), veel zweten, water met ijsklontjes is voor ons dagelijkse kost, voor Daniel speelgoed en genoeg te doen! 

Taalstudie
Allebei zijn we met onze laatste taalmodule bezig voordat we naar Isaan vertrekken (maar daarna gaat de taalstudie nog gewoon door!). Sijmen leert op dit moment om de chronologische bijbelstudie van twaalf lessen in het Thai te kunnen geven, ik leer om te bidden in het Thai. Op dit moment leer ik ook nog aan de vorige module, want aankomende donderdag heb ik daar mijn taalcheck van. Dan zijn we altijd benieuwd hoe lang de lijst van verbeterpunten is :-).

Huisje
Half maart hopen we naar Isaan te verhuizen, dus hoog tijd om op zoek te gaan naar een huis. Afgelopen paar dagen zijn we in Isaan geweest om een huis te bekijken en nog wat verder rond te vragen. Het bewuste huis is een optie, maar waaraan wel ’t één en ander opgeknapt moet worden. De directeur van de basisschool hebben we bezocht, is nog steeds enthousiast over onze komst en wist nog twee mogelijke opties….wordt vervolgd, bidden jullie mee?!
We zijn weer bemoedigd door deze trip. We zijn heel even langs de plaatselijke middelbare school geweest. Terwijl Sijmen met Marten (regionale leider) en On (een Thaise christen) binnen met de directeur praatte, over het huis, bleek zij wel te willen geloven, want christenen geven niet veel problemen. Over een maand hopen we haar te kunnen vertellen Wie de reden is! Ik ontmoette (Daniel is een goed aanknopingspunt!) buiten studenten, die vroeger op de christelijke basisschool hebben gezeten en waarbij hun ogen oplichtten toen ik vertelde dat we christen zijn en in het dorp komen wonen…wordt dus ook vervolgd! Bidden jullie mee?!

Boompje?
Nee, we hebben geen boompjes geplant in onze tuin, maar ons plaatsje voor het huis wordt nu bewoond door een Isaan-proof auto. Het heeft aardig wat denk, bid- en praatwerk gekost om een auto aan te schaffen die past bij het werk wat we doen, de buren niet afschrikt, goed is voor Isaan en betaalbaar! Uiteindelijk hebben we met behulp van een man van een lerares (en velen anderen!) op de taalschool een mooie auto gekocht.  

(Isuzu 3.0 Turbo, dragon power)

Comments
  1. 14 jaar ago
  2. 14 jaar ago
  3. 14 jaar ago

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.