Bijbelstudie op woensdag

Na een korte radiostilte zijn we er weer! Deze foto’s stonden al even op ons toestel, maar nu ook op onze blog: foto’s van de bijbelstudie op woensdag.

Elke woensdag rijden we zo’n 8 kilometer naar het dorpje Baan Dong Bang. Sinds Michelle, een andere zendelinge, in dit dorpje woont, beginnen we om 4 uur met kinderclub onder het huis van Phii Mot Deeng (Tante Rode Mier). Zo’n huis op palen is typisch Isaan: onderdak voor de beesten, koeien en kippen en slangen (dan komen ze in ieder geval niet het huis in), daarnaast helpt het in het regenseizoen als er wateroverlast is. Maar meestal wordt ’t gebruikt als stalling voor de brommer en onder het huis zitten, is gezellig. 

Na de kinderclub bedenken we met elkaar wat we gaan eten en wordt de moestuin hiervoor gebruikt. Meestal kleefrijst met vis- of vleesgerecht én heeeel veeel peper. Zelfs de Thaise christenen die meekomen vanuit Waeng Yai, kunnen ’t bijna niet eten. We wennen er langzaam aan en dat willen we ook, want ’t is heel lekker.

Na het eten, wat een belangrijk moment van de dag is voor de Thaise mensen, lezen we met elkaar de bijbel. Inmiddels zijn er drie vrouwen geinteresseerd en met hen lezen we de verhalen uit het Oude Testament. We bidden dat Gods Geest daadwerkelijk in hun hart woning krijgt en ze Jezus als hun Verlosser aannemen! We realiseren ons dat het een lange weg is, als mensen hun hele leven vastgezeten hebben aan een andere godsdienst. Maar Gods Geest kan morgen, volgende week of over drie jaar hun hart vervullen en dan is het werkelijk feest: dat geeft hoop!

     

Het huis van Phii Mot Deeng                    Heet eten…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.