Mist

Onze vakantie in Frankrijk zit erop. We hebben leuke dingen gedaan in Auvergne, hét vulkanengebied van Frankrijk. Eén van die dingen was een bezoek aan een vulkaan in rust. Ik heb pas nog eens teruggedacht aan dat bezoek, is er iets dat God wil zeggen door dit bezoek heen? Bij het vak spiritualiteit vorig jaar op Bijbelschool leerden we dat het stellen van dit soort vragen en daar voor gaan zitten en te luisteren naar God tot inzichten kan leiden. 

Deze vulkaan ligt op zo’n 15oo meter hoogte en heeft een prachtig uitzicht over de omliggende valleien. Fascinerend om zo’n vulkaan in rust te zien, de diepte in te kijken. Mits er geen mist is. En de dag dat wij de vulkaan bezochten was er mist, heel veel mist. Geen prachtig kleurenpallet van Gods schepping: grijs in één kleur. Geen uitzichten die Gods grootheid en oneindigheid weergeven. We konden vanaf de parkeerplaats het wandelpad niet vinden. Mist, grijs, koud en geen andere toerist te bekennen.

Mist, mist, mist…

En zo is Gods aanwezigheid in ons leven: heel dichtbij, als een deken van mist om ons heen, bij elke stap die we zetten. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.