Van huis naar school

Wat komen we zoal tegen als we ’s morgens naar school fietsen? Een kleine greep…

We beginnen in het doodlopende straatje waar wij wonen. Voor ons huis ligt een verharde weg van betonnen platen. We fietsen langs onze buurvrouwen en horen ‘Marie!’ en ‘Waar ga je heen?’.Van huis naar school (11)Twee straatjes verder zijn we bij een grotere weg. Op de hoek is de gas- en waterwinkel. Hier wisselen we onze gasflessen en drinkwaterflessen in. En ook hier even een ‘Hallo’ en ‘Waar ga je heen?’.Van huis naar school (10)We komen nu langs allerlei winkeltjes. Twee kappers, een klein supermarktje, een supermarktje in iemands huis, een restaurantje, de airco-reparateur. En even later fietsen we langs de tempel.
Ondertussen komen we verschillende soorten huizen tegen; aan de weg zelf of in een zijstraatje daarvan.
Van huis naar school (14)Van huis naar school (12)Een paar restaurantjes, een kapper en 2 beautysalon(netjes) verder, komen we langs de middelbare school. Links de gebouwen en rechts de appartementjes voor de leerkrachten en het sportveld.
Van huis naar school (1) Nu zijn we bij een groot kruispunt, waar we de doorgaande weg naar de grote stad oversteken.Van huis naar school (2)Aan de overkant komen we links langs de tuktuk-standplaats…
Van huis naar school (13)…en rechts het ziekenhuis.Van huis naar school (4)We komen weer langs restaurantjes en worden vrolijk begroet. Bij deze eettentjes eten we regelmatig een bord rijst of kip van de barbecue met kleefrijst…
Van huis naar school (5) We passeren nog een doe-het-zelf-winkel,
Van huis naar school (7)stoppen even om een pakje melk te kopen voor in de pauze bij een klein winkeltje en dan
Van huis naar school (9)ligt de school aan onze linkerhand. Sinds kort is het schoolplein ook voorzien van betonplaten, wat voor beduidend minder stof zorgt. Benj wordt door zijn juf begroet en samen met Daniel fietsten we weer een stuk terug richting de kerk waar zijn lokaaltje is voor een ochtendje Nederlandse les.

Comments
  1. 8 jaar ago
  2. 8 jaar ago
  3. 8 jaar ago

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.