Engelse toetjes

Zijn in Thailand de curry’s ’s lands toppers, in Engeland de toetjes. Ongelofelijk wat we hier voorgeschoteld krijgen: cheesecake,  pudding, brownie met ijs, scones. Zeg maar, dat wat we in Nederland bij de koffie nemen voor een speciale gelegenheid.

Maar soms zijn de toetjes ook best gezond: zoals fruit (in dubbele room) en meergranencruesli (met gesmolten chocola erover heen). En voor de balansdagen is er gelukkig ook yoghurt of fruit.

Omdat ik een grote fan ben van al deze zoetigheden, ben ik aan het bakken geslagen om deze lekkernijen eigen te maken. (Inmiddels word ik al beter: was het voorheen 1 op de 3 baksels die lukte, nu mislukt 1 op de 3). We hebben nu het ultieme recept voor scones gevonden. Hierbij dus, onder het motto: gedeelde vreugde is dubbele vreugde: Eet smakelijk!

Ingrediënten
350 gram zelfrijzend bakmeel
2 eetlepels (25 gram) witte basterdsuiker
1/2 theelepel zout
2 eieren
1 deciliter melk of karnemelk
60 gram boter of margarine

Bereiden
Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.

Meng in een kom het zelfrijzend bakmeel, de basterdsuiker en het zout door elkaar. Snijd de boter of margarine in stukjes en doe ze bij het meelmengsel. Wrijf de boter en het meel door elkaar tot er geen boter meer te vinden is en het mengsel er uitziet als broodkruim.

Maak een kuiltje in het midden van het meelmengsel. Breek de eieren boven het kuiltje en giet de (karne)melk er in. Kluts eerst de eieren en de (karne)melk door elkaar en roer daarna het meel door het ei-mengsel. Kneed met de hand verder tot een soepel deeg.

Rol het deeg uit tot een lap van 2 centimeter dik. Vet de bakplaat in of leg er een vel bakpapier op. Maak rondjes van 5 of 6 centimeter doorsnee uit het deeg en leg de rondjes naast elkaar op de bakplaat (verdelen met onderling minstens 3 centimeter afstand).

Bestrijk de deegrondjes met melk. Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de scones 15 – 20 minuten tot ze gaar en goudbruin zijn.  Serveer de scones lauw- warm met slagroom en jam.

scones

Naar goed Engels gebruik (wat we in onze essays moeten doen), hierbij de bron (anders worden we aangeklaagd wegens plagiaat): http://www.dekooktips.com/recepten/scones.htm

Comments
  1. 15 jaar ago
  2. 15 jaar ago
  3. 15 jaar ago
  4. 15 jaar ago

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.